Sök
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Hör av dig så hjälper vi dig! 019-30 40 40

Introduktionsutbildning till fiberoptik, teori

Om du vill komma igång med fiberoptik och behöver skaffa sig en uppfattning om hur det fungerar och vad som behövs för att bygga fibernät, är den här utbildningen det du behöver. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Byggnation och svetsning i ODF och skarvbox

Den här utbildningen är gjord för dig som vill lära dig hur man svetsar i skarvboxar och i ODF;er. Du får också lära dig hur du planerar och hanterar fiber. Utbildningen varvar teori och praktik.

dB-mätning

Under utbildningen dB-mätning får du vill lära sig hur man utför dämpningsmätning och dokumenterar fibernät, både i samband med inmätning och vid felsökning. Utbildningen varvar teori och praktik.

OTDR-mätning, steg 1

Vill du på egen hand kunna mäta och dokumentera ett fibernät med OTDR i samband med inmätning, så är detta rätt utbildning för dig. Teori och praktik varvas.

OTDR-mätning, steg 2

Under steg 2 i UTRM-mätningsutbildningen får du veta mer om hur man OTDR-mäter och dokumenterar ett större fibernät. Du får också en fördjupning i felsökning och tolkning av mätningar. Även i denna utbildning varvas teori och praktik.

Fiberkaraktäristik-mätning, CD, PMD, AP

Detta är framför allt en teoretisk utbildning där du får vill lära dig hur man mäter och dokumenterar chromatisk- och polarisationsmods-dispersion. Vi går också igenom och dämpningsprofil på ett fibernät i samband med inmätning eller uppgradering.

xWDM-planering

Här får du lära dig hur du designar, planerar och bygger ett fibersystem med fler våglängder, ett C/DWDM-nät. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Fiber för projektledaren eller arbetsledaren

Om du leder byggnation av fibernät och vill ha en djupare allmänförståelse samt vill veta vad som krävs för att planera och bygga fibernät, är det här utbildningen för dig. Detta är framför allt en teoretisk utbildning.

Fiber för nätägaren

För dig som äger och driver ett fibernät och behöver förstå hur det fungerar, vilka krav du kan ställa och vad som krävs för att underhålla ett fibernät, är detta rätt utbildning. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Mätning med Optisk Spektrumanalysator (OSA)

I denna teoretiska utbildning får du lära dig det mesta om om hur man mäter, felsöker och dokumenterar ett fibersystem med fler våglängder, det vill säga ett xWDM-nät.

Kontakta utbildningsansvarig

Ove

Ove Gabrielsson

Utbildare
072-050 98 69
ove.gabrielsson@td.se