Sök
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Hör av dig så hjälper vi dig! 019-30 40 40

TD Fiberakademi

– allt du behöver veta om fiberoptik

tdfiberakademi

Är du ny i elektronikbranschen eller har du jobbat i många år? Oavsett vilket, finns det alltid mer att lära sig. Vi har samlat våra erfarenheter inom fiberoptik från över 30 år i branschen – kunskap vi gärna delar med oss av. Varje år genomför vi en lång rad utbildningar runt om i Sverige, både schemalagda och skräddarsydda efter kundbehov. Nedan följer exempel på utbildningar du kan gå. Se listan som ett smörgåsbord där du kan plocka ihop det du är mest intresserad av.

Introduktionsutbildning till fiberoptik, teori

Om du vill komma igång med fiberoptik och behöver skaffa sig en uppfattning om hur det fungerar och vad som behövs för att bygga fibernät, är den här utbildningen det du behöver. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Utbildning inom terminering av fiber

Utbildningen krävs för att man ska få arbeta som tekniker i Skanovas (med flera) nät. Den innehåller grundläggande fiberutbildning så som rengöring och hantering av fiberkablage. Vi går även igenom märkning av ODF:er, felsökning,
grundläggande dB-mätning samt hur ett FTTx-nät är uppbyggt. Kursen pågår under en heldag och avslutas med skriftligt prov.
Efter genomgången kurs och godkänt prov kan ett utbildningsbevis utfärdat av INCERT kan erhållas.

Byggnation och svetsning av fiber i ODF och skarvbox

Den här utbildningen är gjord för dig som vill lära dig hur man svetsar i skarvboxar och i ODF;er. Du får också lära dig hur du planerar och hanterar fiberoptik. Utbildningen varvar teori och praktik.

Fiberoptik dB-mätning

Under utbildningen dB-mätning får du vill lära sig hur man utför dämpningsmätning och dokumenterar fibernät, både i samband med inmätning och vid felsökning. Utbildningen varvar teori och praktik.

OTDR-mätning, steg 1

Vill du på egen hand kunna mäta och dokumentera ett fibernät med OTDR i samband med inmätning, så är detta rätt utbildning för dig. Teori och praktik varvas.

OTDR-mätning, steg 2

Under steg 2 i UTRM-mätningsutbildningen får du veta mer om hur man OTDR-mäter och dokumenterar ett större fibernät. Du får också en fördjupning i felsökning och tolkning av mätningar. Även i denna utbildning varvas teori och praktik.

Fiberkaraktäristik-mätning, CD, PMD, AP

Detta är framför allt en teoretisk utbildning där du får vill lära dig hur man mäter och dokumenterar chromatisk- och polarisationsmods-dispersion. Vi går också igenom och dämpningsprofil på ett fibernät i samband med inmätning eller uppgradering.

xWDM-planering

Här får du lära dig hur du designar, planerar och bygger ett fibersystem med fler våglängder, ett C/DWDM-nät. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Fiberoptik för projektledaren eller arbetsledaren

Om du leder byggnation av fibernät och vill ha en djupare allmänförståelse samt vill veta vad som krävs för att planera och bygga fibernät, är det här utbildningen för dig. Detta är framför allt en teoretisk utbildning.

Fiberoptik för nätägaren

För dig som äger och driver ett fibernät och behöver förstå hur det fungerar, vilka krav du kan ställa och vad som krävs för att underhålla ett fibernät, är detta rätt utbildning. Utbildningen är i huvudsak teoretisk.

Fibermätning med Optisk Spektrumanalysator (OSA)

I denna teoretiska utbildning får du lära dig det mesta om om hur man mäter, felsöker och dokumenterar ett fibersystem med fler våglängder, det vill säga ett xWDM-nät.